Szef kuchni

     Szefem kuchni w Barze Bombola jest finalista V edycji Hell's Kitchen Wojciech Klimas

Wojciech Klimas, lat 21. Już od najmłodszych lat miałem do czynienia z kuchnią i gotowaniem. Mój Tata również był kucharzem i zawsze gotował w domu. Odkąd pamiętam zawsze chciałem pomagać przy tworzeniu “czegoś” do zjedzenia. Zawszę miałem tą “zajawkę” do gotowania. I tak też się stało. Po gimnazjum zdecydowałem się na Technikum Gastronomiczne o profilu kucharza. Podczas uczęszczania tam zacząłem brać udział w wielu konkursach kulinarnych z bardzo dobrymi wynikami. Reprezentowałem szkołę właśnie w tej dziedzinie. Dzięki jednemu z konkursów otrzymałem staż w restauracji “Atelier*” w Warszawie prowadzonej przez Wojciecha Modesta Amaro. Po tym wszystko jeszcze bardziej się rozkręciło i jeszcze bardziej pokochałem gotować.

     Prowadzimy rodzinną firmę o profilu hotelarstwa i gastronomi. Prowadzimy lokal gastronomiczny, gdzie jestem szefem kuchni. Pomimo mojego młodego wieku, moje doświadczenie jest dość duże, co pozwoliło mi również na przeżycie przygody życia i udział w programie “Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia”...

    Zdecydowałem się na udział w Castingu do piątej edycji, i...udało się. Program bardzo zaskakiwał, ale nie dałem się presji i nacisku i doszedłem, aż do finałowego odcinka. Nauczyłem się tam bardzo wielu rzeczy oraz zachowania jakie powinno panować w kuchni. Jasne jest to, że do dziś jestem kucharzem i aktualnie można mnie spotkać w restauracji “Lars, Lars & Lars” w Poznaniu.

    Moje plany na przyszłość są bardzo szerokie i ambitne, ale wierzę, że dążąc do celu ciężką pracą i zaangażowaniem można osiągnąć wszystko.

Wojciech Klimas.

© 2010-2014 Omega. Wszelkie prawa zastrzeżone projekt i realizacja: artiworks.pl tworzenie stron www poznan, artiworks.pl